Wie zijn wij?

Paul's foto
Dr. F.P. (Paul) van Rugge

Dr. FP van Rugge  (1959) volgde zijn opleiding Geneeskunde aan de Rijksuniversiteit te Utrecht. 

Al vroeg ontwikkelde hij een passie voor de Cardiologie.

Naast zijn studie Geneeskunde verrichtte hij wetenschappelijk onderzoek. 

In onderzoeksverband met het LUMC  (Leiden) is hij in 1993 op de Cardiovasculaire MRI  gepromoveerd tot doctor in de Geneeskunde.

Na het voltooien van zijn opleiding tot Cardioloog aan het Leids Universitair Medisch Medisch Centrum in 1996, is hij werkzaam geweest bij meerdere ziekenhuizen en klinieken in Arnhem, Leiden, Amsterdam en Amersfoort.

In 2017 heeft Cardioloog Dr F Paul van Rugge de cardiologie-praktijk Hartdokters te Leiden opgericht om de poliklinische cardiologie dichtbij de huisartsenpraktijk te realiseren.  De collega’s zijn inmiddels werkzaam in de regio Amsterdam in 3 praktijken.

Medio 2019 openden de deuren in Monster nabij Den Haag Zuid en binnenkort wordt de nieuwe vestiging In Noordwijk geopend.

Dr. J.J. (Jakub) Regieli

werd opgeleid in het UMC Utrecht, is gepromoveerd in het Juliuscentrum voor Eerstelijnszorg, en heeft volop ervaring in de acute cardiologie in het ziekenhuis. 

Hij heeft zich verder verdiept in Beeldvormende techniek, Erfelijkheid en Preventie.

Als Medisch Specialist praktiseert hij sinds 2017 buiten de muren van het ziekenhuis, met als kernwaarden : goed benaderbaar, patiëntgericht veilig en doelmatig, met veel voordelen voor de patiënt en de huisarts. “Uit statistiek blijkt dat 80% van de verwezen patiënten onder behandeling kan blijven van de huisarts die gebruikt maakt van onze expertise in de huisartspraktijk”, beaamt dr. Regieli. 

Tevens actief in onderzoek en innovatie -daarbij geholpen door zijn ervaring aan de Stanford University (USA)- , is dr Regieli lid van het Dagelijks Bestuur van de European Society of Clinical Investigation (ESCI, www.esci.eu.com) alsmede  sinds 
 2015 de dagelijkse eindredactie van het European Journal of Preventive Cardiology. 

Als vrijwilligerswerk geeft hij nascholingen en  Reanimatiecursussen voor zorgverleners en voor het publiek.

Dr Regieli beheerst de Poolse taal volledig en heeft een speciaal spreekuur in het Pools voor patiënten die dit wensen. 

 

 

Drs A.A. (Ahmed) Hassan

Drs. A.A. Hassan (1970) volgde zijn opleiding Geneeskunde aan de Bagdad Universiteit in Irak (afgestudeerd in 1994) en aan de Radboud Universiteit te Nijmegen (afgerond in 2002). 

Na zijn studie heeft hij ervaring opgedaan als arts gedurende vier jaar in Tilburg en Nijmegen. 

Na het afronden van zijn opleiding tot cardioloog in het Radboud UMC te Nijmegen in 2011, werkte hij in het VieCuri ziekenhuis te Venlo en vervolgens in Isala Kliniek te Zwolle. Nadien is hij vakgroepvoorzitter geweest van de afdeling cardiologie in het MC Zuiderzee ziekenhuis te Lelystad.

Sinds 2019 werkt drs. Hassan in het St Jansdal ziekenhuis te Harderwijk en Lelystad. Daarnaast is drs. Hassan werkzaam binnen Hartdokters in Amsterdam.

Hij is gespecialiseerd in pacemakerimplantaties en behandelingen. Verder is drs. Hassan bekwaam en vaardig in het uitvoeren van  hartkatheterisatie en coronaire angiografie. 

Drs. Hassan is actief in wetenschap en onderzoek. Zo is hij de Principal Investigator van een internationaal onderzoek naar nieuwe methode van hartkatherisatie via de hand (i.p.v. via de pols). Het onderzoek loopt nog. 

Drs. Hassan beheerst overigens de Arabisch taal volledig.

Ons doel en visie

  • Eerstelijns cardiologie zorg breed toegankelijk maken
  • Op innovatieve manier diensten leveren met oog voor zinnige zorg
  • Directe communicatie tussen huisarts, patiënt en cardioloog